Viime kuukausien kuulumisia

22.06.2023
Ihan ensimmäiseksi haluan kertoa,että pitkäaikainen haaveeni tuli toteen ja haimme tyttäriemme kanssa tässä muutama tunti sitten kaksi lammasta tilallemme! Miten jännittävää ja ihanaa! Nämä ovat tämän kevään karitsoita,joten ihan pieniä vielä. Muutama tunti unta takana,jotenki tämä kesän alku on vienyt yöuneni ja tulee nukuttua vain muutamia tunteja. Toki jännäsin kyllä,pysyväthän pikkuset varmasti aidassaan..Siellähän ne suojassaan köllötteli,kun nyt aamusella pinkaisin punaisilla kumppareillani niitä katsomaan. Nää on tuttipullo karitsoita,ja jostain syystä emä ei ole alkanut näitä imettämään, joten ihminen on hoitanut sitten maidon annon. Meillä jatkuu myös tovin vielä se,toki syövät jo ihan muutakin ruokaa. Meidän tytöt oli ihan innoissaan, että pääsevät antamaan maitoa tuttipullosta pienille!

 

Lampaat ovat tulleet meitä kaikkia ilahduttamaan❤

Alkakoot lampurin elämäni nyt,mulla on ollut pitkään myös haaveena kokeilla tehdä omaa villalankaa ja tämä on askel siihen suuntaan. Oman jäätelön tekeminen lampaanmaidosta on myös listalla,mutta näihin asioihin menee vielä hetki jos toinenkin.


Ollaan myös juhlittu ekaluokkalaista,kun meidän juhannusvauva täytti jo 7-vuotta! 
Oli parhaimmat synttärit ja ohjelmassa mm. poniratsastusta ja tämä meidän pieni musta Frido poika kantoi selässään turvallisesti jokaisen synttärivieraan vuorollaan ja tietenki itse synttärisankarin.

Rakastan kesää! Tunnen olevani sillon elossa,vaikkakin yöunet on jääny jonneki unholaan,mutta onneksi voi nukkua päikkäreitä. 

 
Pikku-kissa oli mulla aidanteko kaverina,on ihanaa kun mitään asiaa ei oikiasti tarvi tehä yksin. On aina karvaiset tassut ja korvat matkassa ja menossa mukana ❤ Aitavermeet olin jo hankkinut,mutta aidanteko jäi eiliselle päivälle ja kokonainen päivähän siinä menikin sitte.


Myös kanojen talviasunto sai viimein viimeistellyn ulkokuoren ja kanaset omat tikkaat josta kulkea sisälle ja ulos. Tähän asti ovat kulkeneet ovesta.

Niin ja kerettiinhän me maalata aittakin... Kanalan viimeistelyssä ja aitan maalauksessa olikin mukana puolisoni isä ja iso apu onkin ollut.


Meidän Sani koiraa kerettiin myös käyttää Sodankylässä asti hammaslääkärissä kun poistoon lähti 4 hammasta..Sani onneksi parani nopsaa ja vauhtia tämä episodi ei ainakaan hiljentänyt...

Ollaan käyty lasten kanssa uimassa melkein joka päivä,maalailtu ja nautittu. Syöty ihan liikaa jäätelöä,mutta kuka sitä kesällä laskee?


Tein myös päätöksen poistua somesta eli instagramista ja facebookista. Sivustot jäivät sinne,mutta en käytä niitä enää. Olen pitkään jo miettinyt somessa oloa ja tuntenut siitä painettakin olla siellä,jotta saan markkinoitua ja olen näkyvä. Tämä on vaan jotenkin suuressa ristiriidassa ihteni kanssa ja some aiheutti enemmän pahaa oloa kun hyvää mieltä. Joten tein päätöksen lähteä sieltä.

 Nyt kun sieltä jo tovin on ollut pois,huomaan kuinka se on ollut korvikkeena sille,että kaipaan sitä yhteyttä ja ajatustenvaihtoa ja vaikkakin sitä somessa on tapahtunut,ikinä se vuorovaikutus ei kuitenkaan ole tuntunut ravitsevalta. Ihminen tarvii aitoa kontaktia. Sitä,että se näkee ilmeet ja eleet, kuulee äänen. Some vieraannuttaa meitä kokoajan toisistamme ja aidosta elämästä.

Pidin myös paljon näitä tilejä siksi,että pystyin jakamaan kirjoituksiani mutta kirjoittelut jatkuvat täällä blogissa. Kirjahaaveet on myös tulilla. Kun somesta jäi pois,elämään tuli enemmän heti sisältöä. Tyhjiä hetkiä ei täytä sen selaamisessa ja saa aivoja jatkuvasti tilttiin siitä tietotulvasta. Jossain vaiheessa elämä meni myös siihen pisteeseen,että elin somelle,tein asioita jotta voin julkaista someen sitten. Onneksi havahduin,aika salakavalasti se hiipii meidän ihmisten elämään. 

Tämän myötä,elämäni on alkanut kulkemaan sinne suuntaan mitä olen kaivannutkin. Olen saanut rauhan,tekemisessä on ilo,koska teen itselleni,en muille. Ja jos voin siinä samalla ilahduttaa muitakin kun ilahdutan itseäni,sehän on vain superjuttu! 

Yritystoiminta ja palvelut jatkavat muotoutumistaan,aivan kuten minäkin. Elämä on jatkuva liike,jonka virrassa täytyy oppia soljumaan. Kun kuulee muutoksen kutsun,siihen on vastattava eikä enää pyristeltävä vastaan etsimällä erilaisia epäsopivia reittejä itselleen. Nekin on kyllä ihan tarpeellisia ja sivupoluilla voi käydä,kunhan niihin ei jää.
Elämästä voi tehdä just omannäköisen,eikä oltava siellä missä kaikki muutki,tai tehtävänä niitä asioita mitä muut.


Kehotankin siis keskittymään siihen mikä sulle aidosti tuo hyvää oloa ja saa sut tuntemaan rauhaa. Mikä sua aidosti kiinnostaa ja mitä sulla on motivaatio tehdä? Sellaiset asiat jotka saat vaivattomasti aikaan ja tartut toimeen,on niitä tienviittoja siihen mihin suuntaan elämä sua ohjaa. Jos aina keksit tekosyitä ja välttelet tiettyjä asioita,onko sillä lopulta sulle oikeesti merkitystä?

 
Rakkaudellista ja lämmintä juhannuksen aikaa,ota hetki jos toinnenin itsellesi ja itseäsi varten❤

Jatkossa löydät meidät näistä kanavista;
https://www.youtube.com/@Makiharju_

Podcast Elämän makusta;
 https://open.spotify.com/show/4vUoc1C1duMwfoHc9tLjSx?si=GwvHifrqQ9OoCNmAqzkgbw

Kiitos jos otat youtube ja podcast tilin seurantaan,se merkitsee minulle paljon❤