Palava halu luoda jotain erilaista

08.12.2022
Palapelin paloja,eri kokoisia. Pieniä ja suuria. Myös eri muotoisia. Niitä kun sovitan sitten yhteen. Ei sovi,ei sitten mitenkään. Vai sopiiko sittenkin? 

 Siltä on tuntunut suurimmaksi osaksi.
Miksi on välillä ollut niin vaikeaa,no siksi kun ei ole ketään keneltä kysyä. Ei ole valmista mallia miten tehdä. On vain visio ja mielikuva päässä ja siitä pitäisi alkaa tekemään. Ei valmista suunnitelmaa minkä mukaan edetä.

 Tässä puhun nyt yrityksen palveluista ja siitä,mikä on ydin toiminnassamme. Kotisivut jo antaa jonkunlaista suuntaa,luonto,hevoset,tunne ja taide.

Kun ei ole ollut valmista koulua,mistä voisin valmistua ammattiin jota haluan tehdä,olen joutunut poimimaan sieltä täältä palasia. Nyt opiskelen tunnetaideterapiaa Kairon instituutissa,ensin valmistuen ohjaajaksi,sitten terapeutiksi. Uskon,että mulla on timanttinen idea ja mulla,sekä meidän paikalla on paljon annettavaa. Se miksi tätä haluan tehdä,on puhdas auttamisen halu. Mahdollisuus tarjota kaikkea sitä mitä itsekin on kokenut ja niitä asioita mitkä ovat avanneet silmäni,mutta antaa jokaisen kokea ne omat juttunsa ja merkitykselliset hetkensä.

Holistinen hyvinvointi ja holistinen terapia ovat tulevaisuutta. Meidän ollessa kokonaisuuksia,meidän täytyy oppia hoitamaan ja katsomaan kokonaisuutta. Tarkastelemalla kokonaisuutta ja ymmärtäessämme olevamme myös se kaikki muu,meillä yksilöillä on suurempi vaikutus kuin voimme arvatakkaan.

Eläin ja luontoavusteista toimintaa on tehty jo ajat sitten ja näiden vaikutus jo hyvin tiedetäänkin. Mutta mun intohimo on yhdistää siihen tunnetaide. 

Tunnetaide on ehkä vähemmän tunnettua,mutta maalaamisen kautta me voidaan päästä sellaisiin asioihin kiinni,jotka eivät muuten meidän tietoisuuteen tulisi. Ja tää on ihan parasta,kun sun ei tarvitse osata maalata. Me maalataan niitä tunteita,kipuja,surua,iloa,pelkoa,rakkautta,itkua,menneiden elämiesi ja jopa sukulinjojesi traumoja ja tapahtumia,sallivassa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä. Meidän ei tarvi pinnistellä ja ponnistella,sieltä tulee se minkä on tarkoitus nousta näkyväksi. Me ei myöskään arvostella toistemme töitä.

Koska hevoset myös nostattavat meissä monenlaisia tunteita on tähän yhdistettynä tunnetaide ihan super yhtälö! Meidän hevoset ovat lännenratsastuksen ideologian mukaan koulutettuja ja osa on vielä oppinsa alussa. Laumamme koostuu tällä hetkellä kahdesta hevosesta ja kahdesta ponista. Rodut jotka puhuttelevat itseään ja jotka työkavereikseni valjastan ovat Quarter,American Bashkir Curly (nämä löytyvät jo omasta pihasta) sekä Mustangi. Tulevaisuudessa meidän tila tulee keskittymään näihin rotuihin.

Holistiset hoitomuodot ovat suomessa vähemmän tunnettuja ja käytettyjä ja toivon todella,että tähän olisi joskus tulossa muutos.

Me voimme päästä tunteisiimme ja ihmisyyteemme kiinni monella tavalla ja tämä on yksi vaihtoehto ja tähän vaihtoehtoon voidaan myös lisätä kaikkea muuta mikä nivoutuu meidän toiminnassamme yhteen.

Jos matka itseesi ja tunteisiisi hevosten ja maalamisen muodossa kiinnostaa,ota yhteyttä ja sovitaan sulle sopiva aika!

Uskallan väittää,että meillä hevostellaan erilailla!