Mistä käsin ohjaudut?

07.03.2023
Elämme jatkuvan aistiärsyketulvan ja informaation parissa. Tietoa ja mielipiteitä tulee meille, vaikka sitä ei erikseen edes etsisi tai kysyisi. Puhelimen kautta olet saatavilla vaikka millaisten sovellusten kautta.

 
Tosiasiahan on,että nää sovellukset kaikki on tehty koukuttaviksi. Käyt somessa muka hetken mutta kohta huomaatkin,että olet päämäärättömästi siellä selaillut. Samalla olet alitajuisesti poiminut sieltä informaatiota ja jossain välissä havahdut siihen,että hei miksi voin näin huonosti. Onko tuttua? 

 Tieto minkä tänä päivänä voit saada on ihan valtava! Sun ei tarvi itse selvittää ja pohtia,menet vaan googleen ja google kertoo vastauksen. Miten kätevää! Tai sitten ei. Sut on ohjelmoitu toimimaan ulkoisen maailman mukaan. Kun sä opetat itsesi siihen,että sun ei itse tarvi kokeilla,miettiä ja pohtia miten joku asia menisi,vastuutat sen ulkomaailmalle ja toimit sen mukaan. Meille saadaan uskoteltua että teknologia ja kehittyminen on tosi hyvä juttu ja sitä myöten koko ihmisyys voidaan heittää kuin tuhkana tuuleen. 

 Ihminen on luontainen etsijä ja se haluaa kokeilla,saada kokemuksia,epäonnistumisia ja oppimisia. Mieti miten pieni lapsi toimii ja ohjautuu? Ei sillä ole google kaverina kertomassa sitä,miten oppia kävelemään!

Voit myös miettiä,onko sun ajatukset edes omia vai onko nekin ulkomaailmasta poimittuja,toisten sanoja..

 Nojoo,ymmärsitte varmaan pointin. Ei ollut tarkoitus saarnata,vain kertoa mun näkemys asioista.

Poistuin taas hetki sitten somesta. Kuten aiemmin kerroin,sitä saattaa hukkua helposti sinne somen ihmeelliseen maailmaan. Kun aloin yrittäjäksi,tuli valtava paine olla siellä vielä enemmän,olla saatavilla kokoajan,koska olen yrittäjä. Jostain kumpusi uskomus,että yrittäjän täytyy tänä päivänä olla aktiivinen somessa. Siellä somessa on muuten yrittäjälle valtavasti ratkaisuja kaikkeen! Tuli ähky. Tuli tunne,että pitää olla sitä tätä ja tuota. Ja että mun pitää rakentaa se mun yritys someen.

 En ole ihminen joka haluaa olla tai voi olla tavoitettavissa kokoajan. Somesta saa vertaistukea ja sen kautta on helppo olla kontaktissa,mutta kuten aina,se ei mitenkään korvaa aitoa kontaktia ja läsnäoloa. Joten jäin miettimään mikä somen rooli on mun elämässä.

 Jatkossa se tulee olemaan viestintä kanava mainostamista varten,mutta siihen se jääkin. Blogiin tulen kirjoittamaan sitten enemmän mun ajatuksia ja meidän arjen tapahtumia. Blogi on aina taas tuntunut hyvältä.

Joten kysyn sulta uudestaan,mistä käsin ohjaudut? Mitä on ne asiat mitä oikeasti toivot ja kaipaat elämään? Onko ne jonku muun asioita jotka olet ulkomaailmasta poiminut? Jos jatkuvasti täytät päiväsi näillä ulkopuolelta ottamistasi ajatuksista,et silloin elä omaa elämääsi,etkä omasta sisimmästäsi käsin. 

Joten hiljenny,jotta kuulet oman sisäisen ohjauksen,omat sanat ja oman äänesi. Silloin voit myös rakentaa oman näköisen elämäsi.