Miltä polkusi näyttää?

08.03.2023

Kun pysähdyt hetkeksi miettimään mitä kaikkea polkusi varrella on ollut ja minkälaisia tienhaaroja sieltä löytyy huomaat, että mikään risteys tai polulta poikkeama ei ole ollutkaan turhaa.

Teemme joka päivä ja joka hetki valintoja. Yksinkertaisimmat valinnat ovat sitä, että mitä söisin tai joisin tänään? Valitsenko kahvin vai teen? Haluanko aloittaa aamuni olemalla ulkona raikkaassa pakkasilmassa vai valitsenko selata työsähköpostia heti herättyäni? Mitä sinä valitset? Näistä pienistä arjen valinnoista tulee polkusi. 

Ajattelemme, että valinnoillamme ei ole väliä. Kuitenkin meillä on aina jokin syy sille miksi jonkun valinnan teemme. Voimme tehdä valintoja intuition, sydämen, järjen tai mielen kautta. Mieltämme ja järkeämme ohjaa ihan eri tekijät kuin sitten sydäntä ja intuitiota. Osaatko erottaa nämä äänet toisistaan?

Sanonta minkä taakseen jättää sen edestään löytää pitänee paikkansa. Kun tietyt asiat kuuluvat polullesi ja elämään ne toistuvat niin kauan, kunnes olet niistä oppisi ammentanut.

Olen itse pyristellyt viimeiseen asti kahden maailman välissä haluamatta kuulua ollenkaan siihen toiseen. Tänään ymmärsin vihdoin, että haluni muuttaa ja tuoda muutosta systeemiin minun on oltava osa systeemiä. Ja tämän oivalluksen johdosta suuntani selkeytyi kirkkaaksi. Samalla tajusin, että polkuni on ollut todella mutkikas ja monihaarainen, jotta olisin voinut oppia kaiken tarvittavan ennen tätä vaihetta. Ja mikään näistä haaroista ei ollut turha. 

On ollut myös ihana huomata kuinka ajatuksille ja omille tunteille jää tilaa kun päivästä riisuu kaiken turhan pois. Moni ihminen kaipaa oikeasti todella yksinkertaista elämää ja nykyaika ei tue tätä laisinkaan. 

Joskus voi vaan istua ihmettelemään ja katsoa sitä polkua, mistä lähti, missä kävi ja minne on nyt tullut. Todeta että ohhoh ja wow, tuollakin tuli käytyä!