Mikä tekkee oikiasti onnelliseksi?

05.04.2023

No,antakaapa kun kerron.

Se kun saapi aamulla herätä valoon. Viimekuukausina on tullut herättyä jo ennen kuutta,en muutenkaan nuku kovin pitkään,mutta nyt kun valo on lisääntynyt ja siihen luonnolliseen valoon saapi herätä,niin onhan se ihan mahtavuutta! Sisäinen herätyskello toimii ja ikkunasta tuleva valo. Mulla on kyllä puhelimen herätyskello käytössä,mutta olenpa tainnut viimeisen kuukauden aikana herätä jo ennen sen soimista. Siitä tietää,että rytmi ja uni on itselle sopiva.

Toinen asia. Kun saat lompsia herätyksen jälkeen suoraa ulos,kirpsakka ilma tuntuu kasvoissa ja miten ihana sitä on hengittää. Olen aina ollut aamuihminen,mutta se on korostunut vain lisää tänne maalle muuton jälkeen. Aamulla on aikaa ihmettelylle,siinä samalla kun jakaa heiniä,on aina ilmassa,äänissä ja ympäristössä jotain erilaista kuin edellisessä aamussa.

Omat aistit pelaa ihan erilailla,tai sanotaanko, että nyt ne pelaa kuten ennenkin,kaupunkielämä ja hälinä vaan sulki ne. Hiljaisuuessa kuulee kaiken. Myös sen,että on tullut uusia pikkulintuja.

No se kolmas asia. Kun huomaa ne uudet pikkulinnut ja alkaa tiirailemaan niitä ja pähkäilemään,mitähän nämä nyt on. Kaivaa kuukkelin (google) esiin ja alkaa etsimään tietoa. Pulmusiahan ne! Meidän pihapiiriin on löytänynnä pulmusparvi,nopean etsinnän ansioista saan tietää että ne ovat häviämässä myöskin Suomesta ilmaston lämpenemisen takia. Oi ja voi,vähän huoliryppy tulee otsaan,mutta sitten iloa tuottaa suunnattomasti ajatus,että nyt ne on kuitenkin löytänyt meidän pihaan ja ovat onnellisia tässä. Pyrähtävät parvena lentoon ja laskeutuvat eri kohtaan peltoa. Hevosten heinänrippeet näyttää olevan suurta herkkua. Se on kuulkaas myös kevään merkki Lapissa kun pulmusia on näkyvissä ja sehän mulle soppii.

No sitten neljäs. Joka aamuinen valoshow,on aina erilainen. Joka aamu on hieman erivärinen taivas,toisena paistaa kirkkaammin ja toisena pilven takkaa. Ylhäällä oli kuvaa tämän aamun ilmiöstä.

Päästään viimeiseen eli viidenteen,en arvannut,että näitä näin monta tullee. Kun ajatukset ja asiat keskittää näihin ylläoleviin asioihin,pää selkeytyy aika mukavasti. Jää niin sanottu turha mielenmöly pois. Nämä on mulle merkityksellisiä juttuja. Miten luonto toimii,missä vaiheessa tapahtuu mitäkin,mitkä linnut saapuu seuravaaksi,missä suunnassa kuu näkkyy tässä vuodenvaihteessa. Kuinka kehoni vastaa valon määrään ja kuinka taas pimeyteen. Miten se mieleeni vaikuttaa.

Ollaan yhtä kokonaisuutta kaikki. Luontoa ei voi ottaa meistä pois,koska me ollaan osa sitä. Meihin vaikuttaa kaikki luonnossa tapahtuvat ilmiöt ja muutokset. 

Vinkkini ja neuvoni onkin,menkää luontoon ja seuratkaa sen toimintaa. Tulukaa kaupungista pois,se ei ole meidän ihmisten luontainen ympäristö.