Intiaanihevoseni

28.07.2023
Perinteeksi jo muodostunut joka kesäinen hevostenmaalaus ❤ Nuo suurimmilla sydämillä varustetut sielut. 


Amerikan alkuperäisasukkaat ovat maalanneet niin itsensä kuin hevosensa sotaan lähtiessä. Maalauksilla on myös ollut tapana suojata ihoa mm hyönteisiltä ja auringolta. Jokaisella värillä ja kuviolla on oma merkityksensä. Ne antavat voimaa ja tehostavat aisteja ja tuovat onnea. Maalauksilla uskottiin voitavan parantaa niin hevosen näköä kuin nopeuttakin ja sodasta palatessa lisätyt kuviot ja värit toimivat viestien ratsukon menestyksestä sodassa.

Meille maalaaminen on yhteistä tekemistä ja rentoutumista. Ja tästä hevosemmekin nauttivat suuresti. Omalla mielikuvitsella on vain raja,mitä vahvuuksia ja ominaisuuksia omalle sotaratsulleen haluaa antaa. 

Tässä hieman näistä värien merkityksistä;

Sininen oli viisauden väri, muuttaen merkitystään sodassa itsevarmuudeksi.
Vihreä kuvasti luontoa, paranemista sekä harmoniaa viestien sodankäynnissä kestävyyttä.

Punainen kuvasti kauneutta, uskoa ja iloa. Sodassa värin merkitys muuttui vereksi, energiaksi ja väkivaltaisuudeksi.

Keltaisen värin merkitys oli älykkyys ja päättäväisyys, kun taas sodassa väri kuvasti kuolemaa ja valmiutta taistella kuolemaan saakka.

 Mustan merkitys oli voitto ja menestys, sodassa taas voima ja agressio.
Valkoinen oli puhtauden ja valon väri, joka sotamaalauksissa käytettynä kuvasti suremista.

Väreinä käytettiin luonnosta löytyviä perusvärejä; punaista, sinistä, vihreää, keltaista, valkoista ja mustaa. Värit saatiin aikaiseksi muun muassa savesta, hiilestä ja maaperästä löytyvästä punaisesta raudasta. Väreillä oli omat merkityksensä, jotka vaihtelivat sen mukaan, oliko kyseessä "arkinen" maalaus vai sotamaalaus.
Maalauksien lisäksi hevosten jouhiin ja omiin hiuksiin kiinnitettiin linnunsulkia. Näillä on myös omat tarkoituksensa.

Punainen sulka kertoi loukkaantumisesta taistelussa, kun taas eri tavoin leikatut sulat viestivät menestyksestä vihollisen vahingoittamisessa. Sahalaitaiseksi leikattu sulka viesti useista nuolenosumista viholliseen ja päästä katkaistu sulka kertoi taistelijan katkaisseen viholliselta kaulan.

Maalatuilla kuvioilla oli myös omat merkityksensä. Hevosen silmien ympärille piirrettyjen ympyröiden uskottiin parantavan sotahevosen näköä ja helpottavan vihollisen huomaamista. Sierainten maalaaminen taas korosti hajuaistia. Salamaa kuvaavat sahalaitakuviot toivat hevoselle nopeutta, kun taas nuolikuviot lisäsivät voimaa ja kestävyyttä. Kädenkuvilla oli useita eri merkityksiä; ne viestivät suoritetusta tehtävästä tai menestyksestä kaksintaistelussa. Käden kuvat symboloivat elämää ja kanavoivat kantajalleen energiaa.
"Kun osoitat kunnioituksesi muille eläville asioille, ne vastaavat kunnioittamalla sinua." -Arapaho
Meidän intiaanihevosemme 🧡