Mitä on luonto-ja elämystoiminta ja kenelle se sopii? 

Ihmiset, eläimet ja luonto ovat yhtä kokonaisuutta. Olemme siis osa tätä kaikkea.
Kun ihminen erkaantuu luonnosta ja eläimistä se erkaantuu samalla itsestään.
 

Viettämällä aikaa eläinten parissa, sekä luonnossa saamme mielihyvää tuottavia hormoneja, jotka lisäävät hyvänolon tunnettamme. Metsä laskee sykettä ja rentouttaa, tämän saman tekee myös rauhallinen eläin. Eläimen kosketus ja pelkkä tuoksu voi olla yksi rauhoittava tekijä. Ison eläimen olemus ja läsnäolo myös rauhoittaa. 

Mikäpä siis parempaa kuin nauttia luonnosta, hiljaisuudesta ja karvaisesta eläinystävästä. Eläin ei myöskään tuomitse tai vaadi sinulta mitään. Eläin opettaa sinulle läsnäoloa, pysähtymistä hetkeen ja palauttaa sinut omien ajatustesi ja tunteittesi äärelle. Tunteiden opettajina eläimet ovatkin mitä parhaimpia.

Kun opimme huolehtimaan luonnosta ja siitä mitä sieltä voi ottaa ja milloin, kuinka se pidetään hyvänä, opimme samalla pitämään hyvänä itseämme. Kun opimme mitä eläin tarvitsee voidakseen hyvin, opimme tekemään saman itsellemme. Emme oli kovin erilaisia, jokainen tarvitsee rakkautta, turvaa, ruokaa ja samaa lajia edustavia tyyppejä ympärilleen. On monenlaista kohtaloa ja tarinaa ihmisellä, niin myös eläimellä, mutta joskus nämä tarinat saattavat yhdistää enemmän kuin uskotkaan.

Tätä kaikkea tiivistetysti on luonto-ja elämystoiminta. Se on parhautta, sinne mahtuu monenmoista persoonaa, mutta eläimet ja luonto hyväksyy sen kaiken🤍

Jos multa kysytään, ei ole ihmistä joka tästä ei voisi jotain saada.

Kaikkea tätä voidaan tehdä myös kuntouttavalla ja terapeuttisella otteella. Luonto ja eläimet ovat jo itsessään terapeuttisia. 

On moni eri asioita mitä voimme eläimiltä oppia ja eläinten kanssa harjoitella. Jokaisella ihmisellä on omat juttunsa, missä voi kokea tarvitsevansa tukea ja apua. Yhdessä meidän kanssa pääset turvallisessa ympäristössä harjoittelemaan vuorovaikutusta, omien rajojen asettamista, tunnetaitoja jne.